Nyheter från DF

I Blekinge arbetar vi på flera sätt för att blekingsk idrott ska bli mer inkluderande och att fler målgrupper ska ha lättare att hitta till och känna sig välkommen i idrotten. Häng med inkluderingskoordinatorn Olof Ljungberg som berättar mer!

När vi summerar Idrottens Dag och den inledande roadshowen genom Blekinge kan vi konstatera rörelseglädje, samarbete och sol för närmare 5000 besökare.

Ett av inslagen under Idrottens Dag i Karlskrona den 30 september är en föreläsning med prisbelönta Locker Room Talk. Två idrottslag i Blekinge ges också möjlighet till ett eget omklädningsrumssnack kostnadsfritt - delta i utlottningen!

Vill er förening medverka med innehåll till Idrottens dag 30 september, eller på roadshowen i samtliga Blekingekommuner tidigare samma vecka? Läs mer och anmäl ert intresse senast 31 augusti.

Välkommen Linda!

(2017-08-17 08:48)
Sedan denna veckan är Linda Svensson nyanställd på Blekinge Idrottsförbunds kansli i Karlshamn.

Blekinge Idrottsförbund har beviljats medel från Länsstyrelsen i Blekinge län till projektet "Hållbara idrottsevenemang".

Jan-Anders har lämnat oss

(2017-08-14 16:08)
Under förra veckan nåddes vi av budet att tidigare styrelseledamoten Jan-Anders Andersson, Mörrum, avlidit.

Observera att vi under v.29-31 har stängt på våra kanslier i Karlshamn och Karlskrona.

Vissa föreningar har ett tydligt elittänk medan andra ser motion och kamratskap som det viktigaste i sin verksamhet.

Konceptet Idrottens Dag sprider sig i år ut i landet. I Blekinge kommer en Idrottens Dag att arrangeras i Karlskrona den 30 september, med en roadshow i samtliga kommuner tidigare i veckan.

Viktiga beslut inför framtiden har tagits under Riksidrottsmötet i Karlstad och vi ser fram emot att föra hem dem till Blekinge.

Vi inom idrotten har under lång tid bedrivit ett opinionsarbete för att öka den fysiska aktiviteten i skolan. Och nu i veckan kallade regeringen äntligen till pressträff för att berätta de goda nyheterna.

Under onsdagen var Olof Ljungberg och Malin Nilsson i Malmö på konferens om utveckling av samhällsorientering i sydsvenska kommuner.

Nyanställd på Blekinge Idrottsförbund är Emma Mourujärvi som kommer att arbeta som evenemangskoordinator inom projektet "Idrott och arbetsmarknad".