Nyheter från DF

Idrottsbesök med mersmak

(2019-12-13 12:20)
Möjligheten att få testa olika idrotter hos föreningar utanför det egna bostadsområdet har lärt barnen från Mellanstaden mycket.

Snart byter vi namn

(2019-12-11 11:49)
Från och med årsskiftet så är Blekinge Idrottsförbund och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Blekinge en och samma organisation. Vi kommer att heta RF-SISU Blekinge.

Alla borde få möjlighet att gratis prova på olika sport- och friluftsaktiviteter utan att först köpa dyr utrustning. Vi uppmanar etablering av Fritidsbanken i Blekinge.

Välkomna till en processkväll där du får bidra till Blekinges resa mot framtidens idrott! Det finns två olika tillfällen att välja på, Karlshamn 26/11 eller Karlskrona 28/11.

I samband med den nationella temaveckan "En vecka fri från våld" i Blekinge föreläste jämställdhetsstrategen Peter Rung för skolelever och allmänhet kring normer, kultur och jämställdhet.

Under hösten erbjuder vi en utbildning och workshop i varje kommun, med utgångspunkt i trygga idrottsmiljöer och Barnkonventionen.

Det finns ett starkt samband mellan fysisk aktivitet och livskvalitet bland äldre.För att vi inom svensk idrott ytterligare ska kunna utveckla vårt arbete för att få vuxna och äldre att röra på sig och idrotta så behövs ett förstärkt offentligt stöd.

Idrottsgalan i Blekinge arrangeras fredagen den 7 februari 2020 på Blekinge Convention Center i Ronneby.

Under hösten har två stycken Idrottens dag arrangerats i Blekinge. Två evenemang som genererat nya föreningssamarbeten, tusentals prova-på-are och nya utövare till föreningslivet.

Den psykiska ohälsan är en av vår tids stora folkhälsoutmaningar och problemen finns även inom idrotten. De senaste dagarna har det återigen aktualiserats och det är viktigt att vi inom idrotten håller frågorna levande.

I samband med "European Week of Sport" arrangerar Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Idrottens dag i Karlskrona på kvällen lördagen den 28 september, tillsammans med lokala idrottsföreningar.

Inom ramen för Idrottslyftet finns det möjlighet att söka ekonomiskt stöd för föreningar som vill utveckla sin idrottsanläggning. Det finns utrymme kvar i anläggningsstödet för 2019, passa på!

Välkomna att sälja och fynda idrotts- och fritidsprylar under Idrottsloppis i Ronneby, i samband med Idrottens dag 12 oktober.

Artisten Pidde P som också är ambassadör för "Rörelsesatsning i skolan" har under den senaste veckan varit på intensiv rörelseturné i Blekinge.

Blekinge Idrottsförbund ha lämnat driftsansvaret för Blekinge Health Arena, och vi anpassar verksamheten därefter. Läs om förändringarna.

Föreningsnytta

2Prinit