Nyheter från DF

Varmt välkomna till konferens 24/8 med syfte att fördjupa kunskapen om och konsekvenserna av bruket av kosttillskott. Dagen arrangeras av Samverkansgruppen mot doping i Blekinge.

Vi påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter som genomförts under våren 2019, 1 januari - 30 juni, ska vara inskickad senast den 25 augusti 2019 kl 23:59.

Sommartider på kanslierna

(2019-06-26 14:22)
Under sommaren har vi begränsade öppettider vissa veckor på våra kanslier i Karlshamn och Karlskrona.

Idrotten ska vara en plats där alla känner sig välkomna och delaktiga, får delta och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Hur kan vi som förening ta utgångspunkt i Barnkonventionen och skapa en så trygg idrott som möjligt?

Lördagen den 28 september arrangerar Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Idrottens dag i NKT Arena Karlskrona. Vi söker nu föreningar som vill vara med!

100 idrottsledare från hela landet tilldelades Riksidrottsförbundets högsta utmärkelser vid helgens Riksidrottsmöte i Jönköping. Utmärkelsen delas ut vartannat år till 100 välförtjänta idrottsledare under högtidliga former.

Längre preskriptionstid för att anmäla de allvarligaste förseelserna, längre avstängning från idrotten vid allvarliga kränkningar och möjlighet för idrottsombudsmannen att anmäla till bestraffning.

Under SM-veckan avgörs svenska mästerskap för seniorer i olika idrotter i en och samma stad eller huvudort. Vi bjuder nu in Blekinges kommuner, förbund och föreningar till en inspirationsresa till SM-veckan i Malmö!

Riksidrottsstyrelsen går fram med flera skarpa förslag i strategiska frågor inför Riksidrottsmötet 24-26 maj i Jönköping. Nya principer för bidragsfördelning, ny syn på medlemskap och rätt till stöd och de sista pusselbitarna för en trygg idrott.

Projektet "Rörelsesatsning i skolan" har varit lyckat för Skogsgårdsskolan i Ronneby. Här märker personalen såväl ökad studiero som förbättrade studieresultat sedan projektet startade i höstas. Nu tar skolan nästa steg!

Glädje, rörelseförståelse och utveckling är i fokus hos de båda föreningarna som igår tilldelades stimulanspriset "Idrott för alla".

Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Blekinge genomförde årsmöte/distriktsstämma i Ronneby under onsdagkvällen. Mötesordförande var Kevin Lill, ordförande i Region Blekinges Kultur- och bildningsnämnd.

Folksam Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare, 16-25 år, att fortsätta utvecklas inom idrotten. 30 augusti-1 september arrangeras Folksam Ledarcamp i Ronneby och nu har du chansen att nominera!

En större utvärdering av Blekinge Health Arena inleds nu och ska utföras i tre steg av Evolus AB.

Idrottens dag till Ronneby

(2019-03-28 15:29)
Det är nu beslutat att Idrottens dag i Blekinge kommer att arrangeras i Ronneby tillsammans med mötesplatsen Trygg idrott lördagen den 12 oktober.

Föreningsnytta

2Prinit