Simträning/Crawlkurs

Lär dig crawla med oss med våra väldigt uppskattade crawlkurser!

Ska du göra din första Swimrun? Är ny nybörjare och vill lära dig crawl? Eller behöver du uppdatera grunderna igen? 

Plats: Väggabadet, Karlshamn

Anmälan och betalning för Crawlkurs görs under Crawlkurser - Swimrun under Anmälningar.

Först till kvarn gäller när kurserna kommer upp. Vi publicerar även detta på vår Facebooksida.

Vi ger också tips och hjälp i er simning, för er Open Water Simning och Swimrunsimning, på våra öppna Swimrunträningar som vi bokar som evenemang på vår Facebooksida.

Som medlem får man även tillgång till specifika tider just för crawlsimmare. En miljö där ni kan ta del av tips och hjälp och träningsprogram av andra simmare! Läs med under Medlemskap hur man blir medlem!

Bassängschema inomhus på Väggabadet
(Vi simmar på "Triathlon/Swimrun" samt "KSK Alla")

Bassängsimning sker på Väggabadet och du hittar alltid aktuellt bassängschema med tider på Startsidan på vår hemsida: https://simklubben.kanslietonline.se/

Som medlem har man tillgång till dessa fina tider inomhus i 25 m bassäng under vinterhalvåret och från nästa år i en splajsans ny 50 m bassäng på Sveriges vackraste läge, utomhus under sommaren.

Inträde till Väggabadet sker via passagesystem och kräver en "tag" som hämtas ut i kassan på Väggabadet. För att kunna hämta ut en tag (mot deposition) krävs att du kan styrka ditt medlemskap i Triathlon eller Swimrun för det aktuella verksamhetsåret. Det görs via Medlemskortet som hittas på första sidan, direkt efter inloggning på hemsidan. Är ni inte medlemmar så passa på, endast 603 kr per kalenderår! Anmälan under Anmälningar på sidan!

Simregler bassäng

Generellt råder sunt förnuft! Prata med varandra och personalen om det är oklarheter kring banor, placering av linor m.m. Glöm inte ta med ett stort leende till simningen! Utöver ovan önskar vi att följande regler följs:

  • På vissa tider (främst morgontider) gäller det att minst 2 personer simmar samtidigt av säkerhetsskäl, då badvakt inte alltid bemannar anläggningen. Är ni ensamma, hör med personalen om det är OK!
  • Crawl föredrar vi att samtliga använder. Bröstsim eller annat simsätt är OK om man är på egen bana eller pratar ihop sig med andra på gemensam bana.
  • Simhastighet styrs av de som redan simmar. Prata ihop er på gemensamma banan kring vad för typ av pass samt hastighet ni tänkte simma.
  • Vill man vila så görs detta på höger sida då vändning sker på vänster. Gör plats för vändningar.
  • Starta ej precis när någon kommer för vändning. Skapa luckor mellan er!
  • Vill man simma om, dra i foten och personen släpper förbi vid nästa vändning. (Skall inte behövas om man valt rätt hastighet på banan).


Glöm inte heller att alltid komma friska. Håll avstånd. Håll er uppdaterade om de aktuella generella råden om restriktionerna! Duscha och tvätta er ordentligt över hela kroppen innan och efter!

Slutligen, alla medlemmar är välkomna! Glöm inte att vi alla varit nybörjare från början. Att simma på dessa tider ihop med andra medlemmar är väldigt utvecklande. Ta del av tips, råd, träningspass och en härlig gemenskap i simhallen! 


  Varmt välkomna!