Swimrun


________________________________________________________________


Välj mellan 12 km eller 24 km magisk Swimrun som tar dig över härliga sjöar och genom underbara lövskogar där du får känslan av att springa i en film. Vi passerar den härliga Blekingeledens vackra leder, bäckar och vattendrag i ett fantastiskt naturreservat. 

Banan är lagd så att alla ska kunna vara med! Glöm inte att passa på att njut av den underbara naturen!

Nyhet för 2023 - Banorna är förlängda från 10 till 12km, respektive från 20 till 24km. Nu med ytterligare en sjö samt nya härliga spår! Swimrun for Kids är med även detta år!
 

Anmälan sker här!
 

Anmälningsavgift
1 000 kr per lag (Explore/Super)

100 kr per lag (Swimrun for Kids) - Anmälningsavgift skänks till Min Stora Dag!

Man anmäler två personer samtidigt! Följ instruktionerna, börja med person 1, sedan klicka vidare för att addera till person 2. Därefter bekräftar ni lagets anmälan och går vidare till betalning.


Datum: Söndagen den 3 September 2023

Klasser

 • Herr, Dam & Mix
 • Välj mellan Explore Race (12 km) eller Super Race (24 km).
 • Först till kvarn - Max 60 platser i Explore och max 60 platser i Super.
 • Reservlista finns vid fullt, maila ronald.haagensen@karlshamnssimklubb.se / malin.haagensen@karlshamnssimklubb.se
 • Swimrun For Kids (mer info längre ner)

Sista datum för anmälan
Lördagen den 2 September 2023 eller när platserna är slut.

Utlämning av startkuvert
Startkuvert hämtas från 08:30
Lagnummer får ni vid uthämtning av startkuvert!
Även för i år, för att spara på miljön, är att ni tar med er favoritmössa! Har ni glömt eller inte har så tillhandahåller vi såklart en till er!

Race Meeting
Va redo i Startfållan senast 15 min innan start, ett kort Race Meeting sker då! PM med Race Briefing skickas ut i god tid dagarna innan!

Starttid 
Swimrun for Kids: Kl 09.30, gemensam start!
Explore/Super: Kl 11.00, gemensam start!

Cut Off tid
För Super Race 24K så behöver man ha klarat 1 varv, 12K, på max 2h 30 min för att kunna fortsätta loppet. Detta fixar ni galant!

Briefing av tävlingsledningen
Digitalt utskick via e-mail helgen innan. Samt muntligen vid startfållan.

Startplats/målgång
Långasjöns badplats, Södra. Gamla Vattenverksvägen, Asarum.

Priser
Prisutdelning sker vid målgång. 

1:a pris Mix, Dam, Herr - 24 km = 2 000 kr/lag + startplats 2024
1:a pris Mix, Dam, Herr - 12 km = 1 000 kr/lag + startplats 2024

Banan/Sträcka
Ca 12 km totalt per varv. 6 simsträckor, 7 löpsträckor. Super Race kör 2 varv.

Löpning

Simning

1.6 km

180 m

2.1 km

530 m

1.3 km

160 m

1.0 km

200 m

1.0 km

360 m

2.2 km

250 m 

820 m

230 m

20 m + 100 (Super)

 

Totalt 1 varv: 10 km
Totalt 2 varv: 20 km

Totalt 1 varv: 2 000 m
Totalt 2 varv: 4 000 m

Total Sträcka 1 varv: 12 km
Total Sträcka 2 varv: 24 km

Starten går vid Långasjöns södra badstrand och börjar med en enkel löpning på asfalt och grusväg och övergår strax innan första simningen till stig. Efter första simningen springer vi in i en magisk lövskog som tar oss upp till Stora Kroksjön är den längsta simsträckan,, sedan över i Kroksjögyl & Lilla Kroksjön Här möter vi en blandad terränglöpning mellan grusvägar och stigar. Efter norra delens simsträckor tar vi oss ner mot Långasjön camping genom magisk skog för att korsa Långsjön. På andra sidan möter vi lite mer avancerad terränglöpning som tar oss ner till sista simningen för er som springer ett varv. Vid Långasjöns södra badstrand finner vi målet på tävlingen. Start och mål på samma ställe underlättar inte bara för publiken men också för deltagarna och deras personliga saker. 

Banan är snitslad hela vägen och vid slutet på simsträckorna finns det markeringar som visar vart man ska simma. 

Karta


Se även Strava:
(kommer ny länk snart)


Obligatorisk utrustning:

 • Simmössa, som måste vara på huvudet vid samtliga simsträckor! ÄVEN för iår för att spara på miljön, ni tar med er favoritmössa! Har ni glömt eller inte har så tillhandahåller vi en till er!
 • Tävlingsväst som erhålles av tävlingen. OBS Lämnas tillbaka vid målgången för att spara på miljön!
 • Neoprenplagg (Neoprenshorts eller Våtdräkt) och/eller Flytobjekt/flythjälp mindre än 40 cm x 30 cm x 15 cm. Önskar man köra utan våtdräkt så tar tävlingsledningen detta beslut på tävlingsdagen!

Förbjuden utrustning:

 • Flytobjekt/flythjälp/Simfötter större än 40 cm x 30 cm x 15 cm.
 • Andra typer av mekaniska hjälpmedel

Rekommenderad utrustning (Ej obligatorisk):

 • Första hjälpen kit (packat vattentätt)
 • Elastisk binda (packat vattentätt)
 • Visselpipa, en per person.
 • Simglasögon om man inte vill eller kan köra utan.

Avanmälan / Ändring

 • Lagändringar är helt kostnadsfria. Vi ber er maila era lagändringar till malin.haagensen@karlshamnssimklubb.se / ronald.haagensen@karlshamnssimklubb.se. Eventuella lagändringar på tävlingsdagen hänvisas till tävlingskansliet på tävlingsdagen.
 • Avanmälan av ett lag är OK fram till dagen innan start, men endast om det finns reservlag som kan ta er plats.

Mat
God nygrillad korv kommer säljas av våra barn och ungdomar till sjysta priser!

Kiosk
Kioskförsäljning kommer också finnas på plats av våra barn och ungdomar i simklubben. Stötta gärna dem! All betalning sker med Swish.

Massage
(Eventuellt) Kommer finnas på plats med rabatterade priser, passa på att unna era kroppar detta efter tävlingen!

Parkering
Parkering finns vid nedre grusparkeringen vid Asarums Idrottsplats, ca 600m från start, se karta längst ner. Tävlingsområdet har ett fåtal platser också! Vid fullt rekommenderar vi närområdet! Efter målgång häng gärna vid målområdet för härlig gemenskap, musik, mat, kiosk och underbar utsikt.

Boende
I samarbete med Best Western Hotell Karlshamn Spa & Relax har vi tagit fram paketerbjudande för tävlande. Se längst ner på sidan.

Husbilar/Camping/Stugby
Tävlingserbjudande finns i den intilliggande fina Campingen och Stugbyn Långasjönäs Camping. Uppge Sparbanken i Karlshamns Triathlon/Swimrun i kontakt med dem. Se längst ner för mer info!

Husbilar hänvisar vi till ovan camping som har plats. Det finns dessvärre ingen möjlighet vid tävlingsområdet eller vid bilparkeringen.

Hur tar man sig till loppet med bil?
För start/mål, slå in “Långasjöns badplats, södra” på Google Maps/GPS (Gamla Vattenverksvägen, Asarum).
För parkering, slå in Asarums Idrottsplats (Korsningen, Froarpsvägen/Graneforsvägen Asarum)

Ombyte//Droptält/Toalett/Dusch
Omklädningsrum och duschs finns i det nya föreningshuset vid Asarums IP (dock begränsad sådan), där vi rekommenderar parkering (se längre ner), ingång på västra gaveln!
Ombyte kan man även göra vid sina bilar, det går bra uppe vid målområdet också. 
WC finns på plats.
Droptält finns vid målområdet.

Förvaring
Förvaring av väskor/kläder finns möjlighet i ett icke övervakat droptält.

Får man tävla individuellt?
Nej, eventuellt nästa år.

Åldersgräns?
Rekommenderad ålder är från 18 år, men dispens och godkännande går att söka från 12 år genom mail till ronald.haagensen@karlshamnssimklubb.se / malin.haagensen@karlshamnssimklubb.se

Hur många vätskekontroller finns det?
Vatten samt Maurten sportdryck finns en ute i terrängen vid Nytorpet vid mellantidtagningen efter ca 6 km, samt en vid start/mål efter 12 km. Detta tillhandahålls både om man har egen vikbar mugg med sig runt banan samt via pappmuggar. Delad banan kommer också finnas på plats. 
 
Maurten sponsrar varje lag i Super Race 24K med sportdryckspulver + gels, samt sportdryckspulver för Explore Race 12K - som erhålles i startkuverten.

Övrig energi tar man med själv. För er som gör Super Race (2 varv) är platsen vid start/mål ett bra ställe att ha energi som energidryck, frukt, gels, liggandes. Finns ett specifikt bord för detta.

Får man med sig egna Gels/Bars och liknande?
Ja. Men det är strikt förbjudet att slänga skräp i naturen och ertappas man med detta riskerar man att diskvalificeras. Skräp tar man med sig eller letar upp en soptunna. Tips är att ta med en softbottle innanför dräkten, som ni kan fylla med gels eller sportdryck!

Hur är löpterrängen?
Starten är enkel med asfalt och grusväg men övergår till lätt/medellöpta naturstigar. Banan har lagom med höjdmeter. Strax innan mellantiden/vätskekontrollen vid 5.7 km kommer en brant härlig backe. Mer naturstigar, sedan asfalt/grusväg för att avsluta med en lite tuffare men fantastisk trail längs med Långasjön inför sista simmet.

Hur hittar man runt banan?
Banan är snitslad med band, avgränsningar, och med pilar från start till mål. Samt med tydliga skyltar för upp och nedgång i simmet.

Får man använda hjälpmedel i vattnet (paddlar/fenor/draglina eller liknande)?
Ja. Alla hjälpmedel måste tas från start till mål.

Vilken vattentemperatur kan man räkna med?
Sjöarna brukar ha en beräknad temperatur på cirka 18-25 grader vid denna årstid men kan också vara kallare. Ladda ner appen Karlshamns Energi, klicka på Driftinfo & tjänster, Badtemp, Långasjön.

Får man/måste man tävla i våtdräkt?
Man får ha våtdräkt. Inget tvång på våtdräkt men vid kallare temperatur än 16 grader blir det tvång på våtdräkt. Och även om det är 18+ i vattnet kan en del ha lätt för att bli nedkylda. Träna gärna på detta innan. Tänk också på att om det är en varm dag kan det vara varmt att springa i en full våtdräkt. En klippt dräkt, eller enbart linne alt shorts i neopren är också godkänt att tävla i och kanske att föredra om det är varmt.

Vad ska man ha för skor på sig?
I och med att man simmar med skorna på är det viktigt att de inte suger åt sig för mycket vatten, då kommer det att bli tungt att springa med dem. Det är även viktigt att skorna har ett bra grepp. På detta lopp får man testa all typ av underlag, asfalt, grus, stig, trail.

Vilken utrustning rekommenderas?
Tajta kläder eller swimrundräkt, flythjälp samt löparskor. Paddlar, simglasögon och lina om man önskar. 

Hur upprätthålls säkerheten under simsträckorna?
På simsträckorna finns funktionärer i roddbåtar samt funktionärer i upp och nedgångarna. Känner man sig osäker på simningen så rekommenderar vi deltagarna att antingen simmar med en simplatta eller en dolme. Man får inte hänga på båtar/sup/bojar. Får ni kramp, lägg er på rygg och flyt. Ropa/vissla på hjälp om ni behöver. Ni har ansvar för varandra i laget.

Får man dyka ned i vattnet?
Det är absolut förbjudet att dyka med huvudet först. Att magplaska/slänga sig med bröstet/magen först är tillåtet, på egen risk.

Sker loppet på egen risk?
Ja. Rekommendation är att man ser till att man är olycksfallförsäkrad.

Kommer det finnas sjukvård att tillgå?
Ja, sjukvårdsutbildade finns vid start/mål. Sjukvårdsväska samt hjärtstartare är på plats!

Är man skyldig att stanna och hjälpa en meddeltagare i nöd?
Ja, som deltagare ansvarar du att hjälpa din lagkamrat vid olycka. Ni som lag ansvarar även för att hjälpa andra lag som behöver hjälp eller assistans. Race with a smile!

Som publik, varifrån ser man tävlingarna bäst?
Vid Nytorpet mellan kroksjöarna. Långasjöns badplats/kiosken. Samt vid Start/mål. Och såklart längs banan där man önskar.

Smittspridning
Tävlingen kommer att följa, samt vi ser att ni deltagare också följer, de rekommendationer och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten/Socialstyrelsen som eventuellt kommer att finnas vid tävlingstillfället gällande att minska risken för spridning av virus vid idrottande. 

Mer FAQ
Hoppas ni fått svar på de flesta frågor. Har ni några ytterligare frågor är ni välkomna att kontakta tävlingsledare på malin.haagensen@karlshamnssimklubb.se /
 ronald.haagensen@karlshamnssimklubb.se

Teaser
https://fb.watch/7HcLVR6uyj/


Swimrun for Kids100 kr per lag (50kr per person, anmälan via mittlopp.se). Medalj utlovas till samtliga deltagare! Anmälningsavgift skänks till Min Stora Dag!

Kl 09.30, gemensam start!

Varmt välkomna att köra Swimrun med era barn! Passar alla åldrar och både simkunniga eller icke-simkunniga barn! Och det behövs ingen speciell utrustning! Barnen kommer att älska det, det lovar vi!

Vi kommer som tidigare ha två olika snitslade banor, en för simkunniga barn, samt en där man springer/vadar i lågt vatten. Barn kör med med en vuxen. Önskar två simkunniga barn köra ihop skriver man till oss, så godkänner vi det, eventuellt! Vi önskar dock ändå uppsyn från en medhavd vuxen! Ensam är inte tillåtet.

Simkunniga banan:
Banan är ca 3.6 km totalt, från södra badplatsen upp på västra sidan, över Långasjön, upp till H-bryggan, sen tillbaka. Simningen är totalt 5 simningar som är ca 100m, 120m, 50m och sen tillbaka, 120m, 100m, resten blir alltså totalt ca 3km är löpning på stig.

Lilla banan:
Banan består av ca 1km upp på östra sidan och 1km tillbaka med enkla ut och vada runt en boj och tillbaka.

Vi kommer ha en genomgång innan, av banan, vad alla ska tänka på och hur det kommer gå till! Eventuell utrustning såsom våtdräkt, simmössa, paddlar, flytdolme, skor etc är helt frivillig hur man vill göra! Den flythjälpen man tar med sig från start skall vara med i mål! Funktionärer kommer finnas utmed banan!

Som vuxen och barn behöver man inte vara en simmare eller swimrunner utan att detta är något som som ALLA klarar av att göra, och bröstsim går utmärkt! Ingen tidtagning, inga placeringar, alla är vinnare! Detta handlar om rörelseglädje! Ta med varmt ombyte till efteråt. Detta är ett ypperligt uppvärmningslopp inför Explore och Super race. Stanna gärna kvar och heja på och va en del av den härliga atmosfären på vårt stora lopp!
 Övriga frågor eller funderingar - kontaka oss! :-)

Race Director: Malin Haagensen
Ass. Race Director: Peter Wiktorsson


 
Triathlon
Glöm inte att vi anordnar Triathlon tävlingar dagen innan! Mer info finner ni under denna hemsidan och Tävlingar!


Tävlingserbjudande LÅNGASJÖNÄS CAMPING & STUGBY

Välkommen till ett av Blekinges vackraste naturområde.

Nedan gällande rabatt priser för 2023

 

Camping:

40 kronor rabatt första natten (340 kr blir då 300 kr)

80 kronor rabatt övriga nätter (340 kr blir då 260 kr)

 

Stuga Södra/Norra:

100 kronor rabatt första natten (855 kr blir 755 kr)

155 kronor rabatt övriga nätter (855 kr blir 700 kr)

När ni bokar kan ni boka online och välja ”betala via faktura”. Priset på bokning online stämmer då inte, men när ni anger i meddelandefältet att ni är med på Triathlon eller Swimruntävlingen, då justerar de priserna innan de skickar en faktura och bekräftelse. Såklart kan ni även mejla eller ringa dem när ni vill boka.

Camping och stugor mitt i naturen
Långasjönäs Camping & Stugby ligger mitt i naturreservaten Långasjönäs. Älskar du lugn och ro, närheten till natur, sjungande fåglar, kaniner som hoppar runt och lekfulla ekorrar, samt en härlig och rogivande utsikt över Långasjön, då hamnar du helt rätt här. Här finns en camping med 100 platser, varav 85 med el. Stugbyn har 53 stugor i storlekar mellan 9 och 50 kvm, från enkla övernattningsstugor till stugor med dusch och toalett. Du väljer hur du vill bo.

Bada, vandra, fiska och koppla av
Mitt på området finns kommunens badplats med härlig sandstrand och enligt sägnen Blekinges varmaste badvatten. Naturreservaten kan upplevas på fler olika sätt, inte minst genom fler fina vandringsstigar som kliver sig genom de vackraste delar av naturreservaten. Här är det bara att gå och njuta av allt som naturen har att visa upp för dig. Här finns dessutom vackra sjöar med regnbåge, gädda, abborre, gös, m.m. Du kan hyra roddbåt och köpa fiskekort till flera sjöar, du kan hyra kajak, kanot och paddleboards, spela minigolf och mycket mer.

Långasjönäs präglas av förtrollande natur, gamla ruiner och ett oöverträffat lugn. Här är promenader, cykelturer och regnbågsfiske en sann upplevelse. En av världens bästa laxfiske runt hörnet (Mörrums Kronolaxfiske), likaså Nordens största safaripark och naturreservat Eriksberg. Golfälskare hittar rätt här också, för Blekinges största golfbana, Karlshamns Golfklubb med sina 36 hål och 9 håls pay & play, ligger inte långt från anläggningen. Eller åk ut till den vackra och rofyllda skärgården, experimentera och upptäcka vetenskapens värld på Kreativum Science Center. På denna websidan hittar du mycket mer information om allt som finns att göra, att se, att uppleva!Tävlingserbjudande BEST WESTERN HOTELL, SPA & RELAX
Tävlingserbjudande om boende på Best Western Hotell Karlshamn Spa & Relax

 • Enkelrum 800 kr/natt
 • Dubbelrum 1 000 kr/natt
 • Trippelrum 1 200 kr/natt
 • Fyrbäddsrum 1 400 kr/natt

Läs mer på vår hemsida!

 


Varmt välkomna till oss på Hotell Karlshamn Spa & Relax med närhet till centrum och den vackra skärgården. I vårt nyrenoverade hotell bor du i en modern, avslappnad, och varm miljö. Vi finns på Jannebergsvägen med enbart 100 meter till E22:an, vilket gör att du har omedelbar tillgång till hela Europa, men även närhet till golf, fiske, och härliga skärgårdsturer.

I vårt vackra spa njuter du av varma bad och ångande bastu. Passa även på att unna dig en avkopplande behandling hos våra duktiga terapeuter och massörer. Behöver håret sig en uppfräschning kan du även besöka vår duktiga frisör! 

Vi har två restauranger på hotellet! I restaurang Ankaret serverar vi en vällagad frukost och á la carte under veckans alla dagar. Vi erbjuder även lunchbuffé alla vardagar mellan kl. 11:30 - 14:00. I vår andra restaurang - 149° - erbjuder vi affärsluncher samt två- eller trerätters middagar.

Kontakta oss gärna på 0454 - 58 87 00 eller info@bestwesternkarlshamn.se
Vår reception har öppet dygnet runt, alla dagar i veckan!

 


Resultatlistor 2023
Total resultatlista finner ni på denna länk!  

Resultatlistor 2022

Total resultatlista finner ni på denna länk!Resultatlistor 2021

Total resultatlista finner ni på denna länk!
Resultatlistor 2020

Total resultatlista finner ni på denna länk. 

 

Banrekordsinnehavare (Nya banan)

 • Super 24 km Herr = 02:43:43, Niklas Ek & Johan Tärnhuvud Estvik (2023)
 • Super 24 km Mix = 02:51:21, André Fält & Moa Fält (2023)
 • Super 2 km Dam = 03:11:37, Malin Eliassson & Linda Wolfgang (2023)
   
 • Explore 12 km Herr = 01:21:01, Simon McVitty & Luke Dragstra (2023)
 • Explore 12 km Mix = 01:34:07, Roland Mårtensson & Emma Hedström (2023)
 • Explore 12 km Dam = 01:42:49, Ida Brybäck & Camilla Silverflod (2023)
   
 • Super varvn. 12 km Herr:: = 1:19:42, Niklas Ek & Johan Tärnhuvud Estvik (2023)
 • Super varvn. 12 km Mix: = 1:23:56, André Fält & Moa Fält (2023)
 • Super varvn. 12 km Dam: = 1:32:41, Malin Eliassson & Linda Wolfgang (2023)

 

Banrekordsinnehavare (Gamla banan)

 • Super 20 km Mix = 02:11:44, Amanda Nilsson & Patrik Mårtensson (2020)
 • Super 20 km Herr = 02:17:58, Håkan Gunnarsson & Rikard Sager (2021)
 • Super 20 km Dam = 02:38:17, Josefin Jangvert & Moa Fält (2020)
   
 • Comfort 10 km Herr = 01:14:36, Martin Sandberg & Emil Wicksén (2022)
 • Comfort 10 km Mix = 01:16:40, Filip Stålebjer & Susanna Björkqvist (2022)
 • Comfort 10 km Dam = 01:22:11, Jannike Björkqvist & Susanna Björkqvist (2021)
   
 • Super varvn. 10 km Mix: = 01:05:05, Amanda Nilsson & Patrik Mårtensson (2020)
 • Super varvn. 10 km Herr:: = 01:09:03, Håkan Gunnarsson & Rikard Sager (2021)
 • Super varvn. 10 km Dam: = 01:17:16, Josefin Jangvert & Moa Fält (2020)